Svet-Stranek.cz
čerstvé pečivo

Dýňová polévka HOKAIDO:Osobní stránka na adrese: pekarnavrdy.firemni-web.cz

Dýňová polévka HOKAIDO

Recept máme od naší kamarádky Blanky, možná je někde na internetu, tudíž ho třeba znáte. Ale my ho dostali od Blanky. A za to jí děkujeme, protože dýni Hokaido milujeme.

1 středně velkou dýni Hokaido

3 lžíce olivového oleje

plátek másla

pár stroužků česneku

1 cibuli

asi 1l zeleninového vývaru

sůl dle chuti

zakysaná smetana

opražená slunečnicová semínka na dochucení

dýňový olej na ozdobu a dochucení 

Česnek oloupeme a nakrájíme. Můžeme klidně nahrubo - směs se bude mixovat. Na olivovém oleji a másle česnek osmahneme,přidáme nakrájenou cibuli. Poté přidáme kusy dobře omyté dýně, zbavené semínek uvnitř. Dýni Hokaido není třeba při jakékoliv tepelné úpravě zbavovat slupky.

Vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byly kusy dýně ponořené. Vaříme asi 25 minut, do změknutí dýňové slupky. Vše poté rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme dle chuti lehce přisolit. Teď už jen přidáme smetanu. Čím tučnější, tím lépe bude chutnat a také z toho důvodu, že ta nejtučnější se zcela jistě nesrazí. Podle chuti nastrouháme do polévky muškátový oříšek. Do hotové polévky kápneme dýňový olej a dáme lžíci opražených slunečnicových semínek.

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK