Svet-Stranek.cz
čerstvé pečivo

Pečte s námi:Osobní stránka na adrese: pekarnavrdy.firemni-web.cz

Pečte s námi

Na této stránce vám představujeme naše oblíbené a vyzkoušené recepty.
Jde o recepty, které jsme buď dostali nebo někde vyčetli, občas se tu objeví i náš vlastní receptík.( I když v dnešní době dávat recepty.....:-)))))
Kokosová hrnková - rychlé, levné a moc dobré

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 hrnky mléka
1 vejce (může se přidat 1 žloutek)
1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva

Vše smícháme a nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech.
Posypeme 1 hrnkem kokosu smíchaného s 1/2 hrnkem moučkového cukru.
Upečeme a hotové polijeme šlehačkou.


Výborný punč

500 ml jablečného  moštu
200 ml červeného vína
100 ml rumu
1 vanilkový cukr
2 hvězdičky badyánu
1 lžička hřebíčku
2 svitky skořice
půl pomeranče - plátky

Nevaříme, pouze ohříváme.


Pavézky

Zbyla vám veka nebo vánočka?
Usmažte si pavézky.
 
Veku nebo vánočku nakrájejte na tenké plátky.
Polovinu plátků potřete zavařeninou nebo povidly.
Přiklopte zbývajícími plátky.
Obalte v těstíčku (jako na palačinky) a usmažte.
Hotové obalte v moučkovém nebo skořicovém cukru.


 Nejlépe papejte teplé.
 
Super rychlé, dobré,levné.
 Dobré je si spojené plátky na půl hodiny zatížit např. prkénkem.  Ale nemusíte.

 

Palačinky

(pro začínající kuchařinky,které ještě neumí odhadnout poměr ingrediencí)
 
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 vejce
špetka soli
 
Metličkou pěkně našleháme a necháme chvíli odpočinout, aby se nám vytvořila ta správná hustota.

Šleháme od nejhustší konzistence a postupně ředíme za stálého "metličkování".
J


 
Pavézky na slaný způsob

 – na to využijeme zbylou veku.
 
Tak tady se opravdu fantazii meze nekladou.
 
Tenké plátky veky můžeme namazat paštikou nebo obložit salámem,
sýrem, zeleninou nebo potřít česnekovým máslem
(dobrý poměr je na půlku - t. j.  125 g - změklého másla dát 10 větších
stroužků česneku,  ale záleží samozřejmě na chuti každého z nás).
Obalujeme ve vajíčku a strouhance.
Usmažíme.

Hotové ozdobíme tatarskou omáčkou.


Rychlé lívance bez kynutí

250 g hladké mouky

1 vejce

1 kefír

1 lžička jedlé sody


Variabilní těsto

1/2 kg polohrubé mouky

1 Hera (Sluna apod.)

¼ l kefíru 

Mouku zlehka osolíme,přidáme změklý tuk a kefírem zaděláme.

Z těsta pečeme jablečnézáviny, slané záviny, taštičky - různě plněné slanou nebo sladkou nádivkou.

Těsto opravdu můžetepoužít na hodně způsobů.

Dávka vyjde na 4 záviny.


VAJEČNÝ LIKÉR

200 g pískového cukru

5 žloutků

½ l smetany (převařené)

¼ l rumu 

Utřeme žloutky s cukrem,rozředíme trochou smetany a šleháme ve vodní lázni téměř k varu.

Odstavíme a přilijeme zbytek smetany(převařené) a za častého šlehání necháme zchladnout. Nakonec přilijeme rum.


ČOKOLÁDOVÁ POLEVA 

10 dkg čokolády

3 lžíce oleje

1 zakysaná smetana 

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme olej, po rozpuštění vmícháme kelímek husté zakysané smetany.




Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK